20
серп.

Асоціація "Свинарі України" виступила проти ініціативи реорганізації Держпродспоживслужби!

АСУ долучилася до низки інших галузевих організацій та виступила проти реалізації ініціативи КМУ щодо відновлення старої системи санітарно-епідемічного контролю за рахунок реорганізації Держпродспоживслужби.

Відповідне звернення направили до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігора Петрашка.

На думку Асоціації, втілення цієї ініціативи нівелює успішні кроки попередніх років з реформування системи контролю та нагляду за діяльністю вітчизняних виробників та експортерів агропромислової продукції.

"Окрім цього, відновлення роботи Санітарно-епідеміологічної служби на тлі незавершеної реформації державних органів контролю, турбулентної епідеміологічної та економічної ситуації, а також в умовах можливої кадрової кризи, сприйматиметься представниками бізнесу як сигнал про підвищення рівня зарегульованості в країні та погіршення інвестиційного клімату", - йдеться у зверненні.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.