24
квіт.

Як покращити продуктивність свиноматок?

Детально про фактори, які впливають на рентабельність свиноматки, причини падежу підсисних поросят та вирішення виробничих проблем розповість Айнур Флор, експерт у царині свинарства з Німеччини у ході свого виступу «Шляхи вирішення проблем лактуючих свиноматок і підсисних поросят» у ході Технологічної секції Конгресу «Прибуткове свинарство».

Як наголосила пані Флор, питання здоров’я поросної та лактуючої свиноматки — одне із найважливіших питань, які мають бути у полі підвищеної уваги виробника, адже від цього залежить подальше виробництво.

«Продуктивність свиноматок залежить не тільки від генетичного потенціалу, а й від годівлі. При підготовці тварини до лактації слід враховувати низку факторів: кондиція тіла, доступ до води, підтримка ШКТ тощо.

Грамотна годівля свиноматок у періоди поросності і лактації, запорука здоров'я поросят і високих показників. Дуже важливо не допускати помилок. Наприклад, при перевищенні в кормах рівня протеїну (більше 14%) не засвоєний організмом протеїн метаболізується в печінці. При цьому формується надмірна кількість аміаку, що руйнує слизову оболонку матки, сечового міхура і нирок», — поділилася експерт.

Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» — одна з наймасштабніших галузевих подій не лише в Україні, але й за її межами. Майданчик для відвертої розмови про все, що стосується вітчизняної галузі свинарства. Серед учасників — свинарі, кращі українські та закордонні фахівці у царині свинарства, представники держави, експерти міжнародних організацій. Цього року захід відбудеться 4 червня у виставковому центрі «АККО Інтернешнл».

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.