14
бер.

ДУМКА ВИРОБНИКА: резони відвідати Конгрес «Прибуткове свинарство»

4 червня 2019-го Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» вчергове об’єднає усі ланки свинарської галузі — виробників, переробників, вітчизняних та закордонних експертів, представників профільних компаній.

Як оцінюють важливість події самі оператори галузі? Організатори заходу — Асоціація «Свинарі України», Всеукраїнська Аграрна Рада та компанія Dykun — з’ясовували у виробників-завсідників конгресу.

Олег Прикота, директор ПАТ «Агрокомбінат Слобожанський»

«Наше господарство чи не щороку долучається до «Прибуткового свинарства». Ця подія вже стала традиційним майданчиком зі стабільно цікавими презентаціями, досвідченими експертами, повним спектром корисної інформації.

Наприклад, минулоріч я встиг завітати на всі секції — Бізнес, Технології, Ветеринарія. У їх ході обговорюють нагальні питання, наприклад держпідтримки».

Дмитро Дубовіков, директор департаменту свинарства ПП «Аграрна компанія 2004»

«Я, можна сказати, постійний учасник події. Минулоріч навіть отримали від Асоціації «Свинарі України» нагороду, як незмінні відвідувачі всіх конгресів, практично від найпершого.

«Прибуткове свинарство» — та подія, яка щороку вибирає й описує найцікавіші аспекти у свинарстві. Тому, тематика, інформаційне наповнення всіх трьох секцій як завжди актуальні. Ми переважно долучилися по Бізнес-секції. Тут обговорюються питання щодо розвитку галузі, дотацій, стосунків із державою, ставлення до формування ціни на м'ясо. Крім того, тут можна долучитися до роботи круглих столів й знайти спільні рішення для вирішення ключових питань.

Серед актуальних аспектів, про які йдеться — впровадження європейських вимог до ведення бізнесу в Україні. А це стосується всіх виробників. Звісно цей процес непростий, однозначно потребує фінансових інвестицій».

Дмитро Глущенко, заступник директора з тваринництва ТОВ «Перемога»

«Вже кілька років поспіль я незмінний учасник конгресу. Якщо чесно, до цієї масштабної події готуюся весь рік. Один із її величезних плюсів — зустрічаю багато знайомих, колег по галузі, обмінююся досвідом та дізнаюсь багато корисної інформації. Тож, я налаштований дуже позитивно. Сподіваюся, що такі конгреси будуть проводити і надалі.

Щороку від нашого господарства обов'язково приїздять нові спеціалісти. Оскільки я заступник директора по тваринництву, стараюся приділити більше уваги технологічній секції. Хоча минулого року паралельно долучався і до «Бізнесу».

Конгрес подобається тим, що виступаючі експерти докладно розкривають теми, діляться досвідом, розкривають «секрети» роботи. Так, щоб ті хто починає займатися свинарством вже не повторювали помилок інших».

Софія Голубович, ТОВ «Золотоніський бекон»

«У 2018-му особисто я вперше відвідала конгрес. Подія вразила розмахом, кількістю учасників. Як на мене це дійство дуже масштабне. Особливо мені сподобалася перша частина — відкриття, нагородження «Лідер галузі». Такі моменти надихають.

В цілому, якщо підсумувати, мій візит на конгрес — дуже результативний, отримала багато корисної інформації, познайомилася із багатьма колегами по галузі».

Василь Данильченко, ПП «Явір-Агросервіс»

«Такі заходи як конгрес додають нам обізнаності, а найголовніше — дають можливість поспілкуватися з такими ж свинарями, колегами і перейняти їхній досвід.

Знаєте, особисто я переважну більшість часу проводжу на роботі, у своєму селі. Тому можливість виїхати «в люди» та ще й з користю завжди вітається. Цікаво і почути спеціалістів, і розпитати як поживають колеги, з якими за роботою немає можливості побачитися.

Минулого року я відвідав технологічну секцію. Як людина з освітою агронома, потрапивши у свинарство мені довелося вникати у специфіку роботи. Тому, і системи годівлі, і всі аспекти, пов'язані з поголів’ям для мене цікаві. Щодо питань ветеринарії, звичайно, надаю перевагу спеціалісту. А от такі організаційні заходи, як секція Технології, вважаю, що це для мене.

Вже багато років ми живемо тим, що хочемо іти європейською стежиною. Та це означає, що треба освоювати тамтешні технології, наукові розробки. Вважаю, що це правильний напрямок».

Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» — одна з наймасштабніших галузевих подій не лише в Україні, але й за її межами. Майданчик для відвертої розмови про все, що стосується вітчизняної галузі свинарства. Серед учасників — свинарі, кращі українські та закордонні фахівці у царині свинарства, представники держави, експерти міжнародних організацій. Цього року захід відбудеться 4 червня у виставковому центрі «АККО Інтернешнл». Організатори заходу — Асоціація «Свинарі України», Всеукраїнська Аграрна Рада й агроконсалтингова компанія DYKUN.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.