5
черв.

Відсутність класифікації тварин стримує розвиток інтернет аукціонів з реалізації поголів’я – Лоза

Відсутність системи класифікації тварин є суттєвою проблемою, що стримує реалізацію поголів’я за допомогою інтернет аукціонів.

Таку думку висловив Артур Лоза, президент Асоціації «Свинарі України» в ході Х Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство».

За його словами біржі з продажу свиней діють в усьому світі і це є досить ефективним механізмом, проте український аналог потребує доопрацювання:

«Однією суттєвою проблемою, яка стримує електронну торгівлю - є класифікація тварин. В нас вона відсутня. Через це виникають додаткові чинники, які заважають мені здійснити покупку. Зрушити з цієї точки нам допомогло б впровадження аналога програми SEUROP, або ж необхідно реалізувати не за живою вагою, а за виходом м’яса. Тоді б не було ніяких сумнівів щодо якості продукції», - пояснив Лоза.

Така класифікація значно полегшила б процес продажу і електронні аукціони цьому сприяють,

Окрім того, аукціони – це опціональна можливість збільшення рентабельності бізнесу, адже власник може спостерігати весь процес торгів:

«Електронний майданчик дає он-лайн протокол продажу: ви ставите стартову ціну, визначаєте круг ціни і запрошуєте всіх переробників та клієнтів, яких бажаєте. Переробники реєструються і бачать ціну. Ви, як власник, бачите всі етапи торгів: хто скільки пропонував, на яку ціну погодився ваш менеджер. При телефонних торгах немає такої можливості і всі тонкощі переговорів зостаються у відділу продажів», - прокоментував директор ТОВ «Агробіопро» Костянтин Смірнов.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.