29
груд.

Україна наростила виробництво свинини майже на 2%

За 11 місяців поточного року, вітчизняне виробництво свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней на 4,1% перевищило результати роботи галузі за січень-листопад 2015-го. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» у щомісячному Аналітичному огляді.

Так, за згаданий період українські підприємства виробили майже 231 тис. т свинини, а за останній місяць осені — майже 21 тис. т чи на 5,4% більше ніж у листопаді попереднього року.

Морозили свинину протягом передостаннього місяця року активніше (1,3 тис. т) — на 9,3% більше ніж у відповідний період 2015-го. Проте сукупні обсяги виробництва замороженої свинини на чверть менші ніж рік тому та склали 11,3 тис. т. Трохи менші були й обсяги випуску сушеного, соленого чи копченого м'яса свиней у відрубах — 11,13 тис. т (мінус 8,4%). У наслідок таких змін загальні результати переробки свинини збільшилися, порівняно з аналогічним періодом минулого року на 1,7%.


Асоціація свинарів України — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.