3
вер.

Ринок живця, 35-й тиждень: стабілізація триває

На початку осені ціни закупівлі свиней забійних кондицій збереглися на рівні попереднього тижня. За результатами щотижневого моніторингу цін на ринку живця, який проводить аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України», протягом 35-го тижня ціна закупівлі коливалася в межах 48,5-50 грн/кг.

У ході останніх літніх торгів абсолютна більшість промислових виробників свинини зберегли досягнутий рівень цін. Оператори ринку відзначають, що цього тижня реалізація товарних партій йде планово, змін в обсягах пропозиції свиней забійних кондицій не спостерігається.

Частина операторів відзначила запит на додаткові об’єми вже після завершення торгів та відновлення зацікавленості з боку давніх контрагентів. Тож деякі свиногосподарства «розписали» товарні партії наступного тижня ще до початку активної фази торгів. З огляду на це, згаданий діапазон закупівельних цін залишиться актуальним і на наступному тижні.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.