6
квіт.

АСУ з'ясовує, як працюватимуть лікарі вет. медицини в умовах карантину

Асоціація «Свинарі України» звернулася до Держпродспоживслужби з проханням пояснити принципи роботи лікарів ветеринарної медицини районних та обласних управлінь відомства в умовах карантину.

У зв’язку з введенням карантину та режиму надзвичайної ситуації на території України, з’явилися випадки, коли лікарі ветеринарної медицини управлінь Держпродспоживслужби на місцях відмовляються виїжджати на виробничі потужності підприємств з метою проведення клінічного огляду тварин, зокрема з метою профілактичного карантинування. Аргументують відмову обмеженнями через режим надзвичайної ситуації. При цьому пропозиції вирішення питання шляхом відеофіксації партії також не погоджують.

У зв’язку з цим Асоціація звернулася до відомства за роз’ясненнями, яким чином має здійснюватися взаємодія свиногосподарств з фахівцями Держпродспоживслужбою в умовах надзвичайної ситуації.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.