21
лют.

Ринок живця: ціна закупівлі зрівнялася з минулорічною

У другій половині лютого середня ціна закупівлі живця свиней понизилася на 2% та опустилася до 40,5 грн/кг. Це відповідає її рівню у відповідний період минулого року, зазначила Олександра Бондарська, керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України».

У ході торгів попереднього тижня, ціни на товарне поголів’я «просіли» на 0,5-2 грн/кг, а діапазон закупівельних цін понизився до 39-41 грн/кг. Тож реалізація свиней забійних кондицій за вищою ціною мала епізодичний характер.

Не зважаючи на таку динаміку, виробники свинини розраховують, що у кінці лютого низхідний рух цін зупиниться. Так, з одного боку, постачальники живця відзначають епізодичне пожвавлення з боку заготівельників. З іншого, підтримкою для цін цього року має слугувати обмеженіша пропозиція свинини як від вітчизняного виробника, так і з-за кордону. Тож оператори ринку не відкидають можливості реабілітації цін.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019-2020 рр.

Джерело: Аналітичний відділ АСУ

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.