7
лют.

Ринок живця: ціни на «роздоріжжі»

У перший тиждень лютого ціни на свинину живою масою «сповзли» на піввідсотка проти попереднього тижня. Так, за результатами моніторингу закупівельних цін на живець, який щотижнево проводить аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України», середньоринкова позначка склала 43 грн/кг.

Цього тижня ціни на тварин забійних кондицій зазнали різноспрямованого руху. Так, якщо частина операторів змогли розписати товарні партії на 0,5-1,5 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше, інші або залишили ціни без змін, або реалізували тварин на 0,25-1,25 грн/кг дешевше. Не зважаючи на такі точкові зміни, більшу частку об’ємів живця цього тижня закуповували по 42-43,5 грн/кг. Як вищі, так і нижчі ціни пропозиції мали епізодичний характер.

Оператори ринку відзначають досить низьку закупівельну активність у зв’язку з сезонно слабшою реалізацією та достатніми об’ємами морожених запасів, а позитивні коливання цін переважно пов’язують з локальним дисбалансом попиту та пропозиції живця. З огляду на «відносний» штиль на ринку свинини, якщо вплив інших як глобальних, так і внутрішніх чинників не посилиться, сезонне послаблення цін, найвірогідніше, матиме «повзучий» характер.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019-2020 рр.

Джерело: Аналітичний відділ АСУ

*-прогноз

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.