12
вер.

Ринок живця: ціни втратили 2%

Другий тиждень осені приніс незначне послаблення цін на ринку живця. Так, середня ціна закупівлі свинини живою вагою цього тижня понизилася до 48,2 грн/кг. Це на 2% чи 1 грн/кг нижче ніж тижнем раніше, зазначають в Асоціації «Свинарі України».

У ході торгів попереднього тижня не усі виробники свинини змогли втримати закупівельні ціни на досягнутому рівні. Так, частина постачальників живця «розписала» товарні партії на 1-2 грн/кг дешевше ніж на початку місяця. З іншого боку, окремі оператори змогли реалізувати свиней забійних кондицій без перегляду цін. У наслідок протирічливої динаміки на ринку живця діапазон закупівельних цін цього тижня розширився: нижній поріг опустився до позначки 47 грн/кг, а ціновий максимум залишився без змін — 50 грн/кг.

З огляду на таку ситуацію та очікування переробників повільного «зсуву» закупівельних цін на свинину, перемовини щодо цін на наступному тижні обіцяють бути непростими. Найвірогіднішим розвитком подій стала б консолідація цін в межах вужчого цінового коридору. Втім, представники Асоціації «М'ясної галузі» вважають, що в другій половині вересня ціна на свинину живою масою може понизитися відчутніше. Так, учасники об'єднання наступного тижня планують закуповувати свиней забійних кондицій по 46-47,5 грн/кг.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019 рр.

Джерело: Аналітичний відділ АСУ

*-прогноз

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.