15
серп.

​Ринок живця: ціни «у спокої»

У середині серпня ціни на свинину живою вагою коливалися в межах 46-48 грн/кг. Про незмінність цінового діапазону та незначне коливання середньоринкової позначки (-0,2% проти попереднього тижня – до 47,06 грн/кг) повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

На початку другої декади ціни на ринку живця залишилися в межах минулотижневого діапазону, втім частина операторів все ж переглянула планову позначку в бік пониження. Так, частину товарних партій цього тижня реалізували на 0,5-2 грн/кг дешевше ніж минулого. Проте зміна середньоринкової ціни була незначною.

Відносного «спокою» на ринку живця очікують представники переробки і наступного тижня. Зокрема, підсумки опитування учасників Асоціації «М’ясопереробної галузі» вказують, що більшість закупівельників очікують, що ціни на живець у третій декаді серпня залишаться в межах існуючого діапазону. З іншого боку, виробники свинини не відкидають можливості висхідного руху цін у зв’язку з сезонно меншою пропозицією живця. 

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019 рр.

Джерело: Аналітичний відділ АСУ

*-прогноз

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.