2
трав.

Правда та неправда про вітчизняне свинарство і свинину

У зв’язку з тим, що вітчизняне свинарство стало об’єктом інформаційної «гри», яка нищить репутацію галузі в очах споживачів і дискредитує національну систему контролю, Асоціація «Свинарі України», учасники якої забезпечують 40% промислової свинини, організовує прес-конференцію для публічного обговорення питання якості продукції, яку споживають українці, та фактів щодо виробництва й контрабанди свинини в Україну.

«Некомпетентність та особисті інтереси зацікавлених сторін шкодять вітчизняним виробникам. Споживача переконують, що він годує дітей неякісним зараженим контрабандним м’ясом. Платить зі свого гаманця за технологічні помилки свинарів. Купує продукт, вироблений шляхом відкатів, корупції та сірих схем. Цьому треба публічно покласти край! З цією метою Асоціація «Свинарі України» об’єднає представників бізнесу і компетентних відомств, щоб обговорити реальний стан справ і спростувати неправдиві заяви», — коментують в АСУ.

Прес-конференцію «Правда та неправда про вітчизняне свинарство і свинину, яку споживають українці» заплановано на 15 травня.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.