20
бер.

​АСУ запрошує студентів до проекту з працевлаштування PigFarmJob

З огляду на кадровий «голод» у галузі Асоціація «Свинарі України» ініціювала проект пошуку кадрів — PigFarmJob. У рамках одного з його напрямів — налагодження співпраці між аграрними ВУЗами та свиногосподарствами — президент АСУ Оксана Юрченко зустрілася зі студентами Уманського національного університету садівництва.

18 березня пані Юрченко розповіла освітянам про сучасне свинарство та умови роботи на вітчизняних свинокомплексах.

«Нині свиногосподарства — високотехнологічні об’єкти, де гігієна, біобезпека на першому місці. У наш час свинарство — високоінтелектуальна праця, яка потребує ґрунтовних навичок та знань, бажання вчитися і розвиватися, освоювати новинки.

Господарства цінують працівників, які докладають зусиль до покращення виробництва, працюють з віддачою — їх заохочують гідною зарплатнею, «бонусами» тощо. Більше того, робота на свинокомплексі може бути цікавою не лише ветеринарам чи технологам, а й представникам економічних спеціальностей», — підсумувала пані Юрченко.

Проект PigFarmJob започаткований Асоціацією на запит господарств-учасників об’єднання. Нині він діє за двома напрямками — пошук фахівців на наявні посади та проведення зустрічей зі студентами аграрних вишів для презентації галузі та учасників об’єднання, які готові працевлаштовувати молоді кадри та зробити свої господарства майданчиком для проходження виробничої практики. 

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.