21
груд.

ГК «Нива Переяславщини» відкрила Х свинокомплекс

У День Святого Миколая Група компаній «Нива Переяславщини» відкрила десятий ювійлейний свинокомплекс. Потужності розташовані на території Яблунівської сільської ради.

До привітань долучилися голова Баришівської районної державної адміністрації Олег Анатолійович Левченко, голова Баришівської районної ради Володимир Антонович Гуменюк, Баришівський селищний голова, кандидат на посаду голови Баришівської селищної ради ОТГ Олександр Павлович Вареніченко та голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях.

Олександр Олексійович згадував, що у його родині День Святого Миколая шанували особливо, що із дитинства залишилося очікування свята і для жителів села це сьогодні так само подвійне свято, як і для працівників підприємства, бо компанія дбайливо ставиться до землі, яку орендує, добросовісно розраховується із партнерами-пайовиками, от і зараз на один відсоток підвищує виплати за паї. Уже у січні-лютому ці кошти будуть виплачені.

«Будуючи тваринницькі комплекси, ми дотримуємось усіх екологічних норм: 20 січня 2017 року, коли тут сиділо більше сто вісімдесяти людей, ми тільки обговорювали будівництво комплексу, нині він уже почав працювати і село відчує від цього переваги. Ми будемо допомагати громаді, платити податки і тепер є можливість подумати про об'єднання у ОТГ і жити значно краще», — сказав власник компанії Олександр Мостіпан.

Голова Баришівської РДА також відзначав цього дня свій особистий ювілей — рік перебування на посаді і підкреслив унікальність компанії, сказав, що ще навесні комплексу не було, а нині він уже працює. Олег Анатолійович подякував за те, що від жодного сільського голови він не чув нарікань на «Ниву Переяславщини». Голова районної ради відзначив, що про «Ниву» говорять її благі діла і у бюджеті району десять відсотків — це надходження від Групи компаній".

Олександр Павлович Вареніченко розповів, що для будь-якого голови важлива присутність інвестора: «З „Нивою“ важко конкурувати, ви соціально відповідальні і ви стимул для всіх інших підприємств».

Марія Олександрівна Лях визнала компанію основним наповнювачем бюджету, відзначила, що пріоритетом для команди підприємства є благополуччя жителів та побажала благополуччя громаді сусідів".

Директор Групи компаній «Нива Переяславщини» Віталій Шакель привітав жителів громади зі святом і сказав, що свинокомплекс — це відповідальність: перед трьома десятками працюючих на ньому, державою — за сплату податків, споживачами — за якість продукції, це імпортозаміщення, подякував за підтримку жителям та сільському голові. Нагороди від директора Групи компаній отримали 29 працівників компанії — жителів Яблунівської сільської ради.

Символічний ключ від десятого комплексу директор з капітального будівництва Групи компаній «Нива Переяславщини» Анатолій Федорович Єшенко вручив керівнику 10-го комплексу, головному технологу Олександру Олександровичу Трохименку.

Вітали присутніх також народні артисти України: соліст і засновник всесвітньовідомого гурту «Кобза» Євген Коваленко, Анатолій Демчук, Мар’ян Гаденко; бандуристка Наїна Дорошенко, Анастасія Нечай та Оксана Дроботенко.

Кульмінацією свята стало вітання архімандрита Назарія, протоієрея Сергія, ієрея Іллі, до якого доєдналася уся малеча Яблуневого і отримала кульки та цукерки від Групи компаній.

А закінчилося все святковою кашею та смаженими поросятами — традиційними смаколиками.

Вісник Переяславщини

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.