26
лист.

​АСУ запускає проект зі стажування для студентів-аграріїв

З огляду на значний брак кадрів у свинарському секторі, Асоціація «Свинарі України» спільно з Сумським, Житомирським та Миколаївським аграрними університетами планують запустити пілотний проект — практику студентів на свинокомплексах, зокрема господарств-учасників АСУ.

За словами віце-президента Асоціації «Свинарі України» Оксани Юрченко, проект перебуває на етапі перемовин.

«Ідея такого проекту виникла давно, адже з року в рік виробники скаржаться на брак кваліфікованих кадрів. А чому не виховати їх самим? Відтак, головне завдання — показати студентству переваги сучасних українських свинокомплексів: комфортні умови роботи за гідну зарплату. Уже зараз практично всі учасники нашого об’єднання готові приймати студентів на практику і забезпечити їх усім необхідним», — розповіла пані Юрченко.

За її словами, першими до співпраці залучили виші Сум, Миколаєва та Житомира, адже зі студентами цих університетів уже працювали в рамках проекту «Підвищення обізнаності щодо АЧС в Україні: ІІ етап». Зокрема вони разом з фахівцями ветеринарних лабораторій згаданих регіонів долучалися до забору зразків із туш подвірно забитих свиней для моніторингу африканської чуми свиней. 

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.