2
жовт.

Учасникам Міжнародного Дня Свиноферми презентують кращі практики біобезпеки щодо АЧС

Дізнатися про найкращі практики біобезпеки на вітчизняних свинокомплексах, а також почути поради експертів щодо покращення захисту господарства зможуть учасники Національної конференції з АЧС, яка відбудеться в рамках Міжнародного Дня Свиноферми.

Кращий досвід щодо аспектів біобезпеки презентуватимуть експерти Асоціації «Свинарі України» за результатами аудитів свиногосподарств, які тривають в Україні вже 3 роки. Подія запланована на 18 жовтня у «UBI Конференц Хол», Глеваха. Організатори заходу — АСУ, Всеукраїнська Аграрна Рада та компанія Dykun.

«Аудити біобезпеки вітчизняних свиноферм (АСУ проводить їх спільно із закордонними експертами ще з 2015-го) показали, що є ті деталі, які «ховаються» від уваги навіть найвідповідальніших господарств, які дбають про свій захист. А оскільки це питання не з дешевих — згідно із дослідженнями АСУ, інвестиції у біобезпеку на 1 свиноматку, утримувану у закритому циклі, можуть сягати до 500 дол./голова — краще попрацювати на випередження і не допустити помилок чи недогляду. Тож ми вирішили підсумувати кращі практики біобезпеки, які реалізують українські свиноферми, а також поділитися досвідом закордонних колег», — поділилася віце-президент Асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко.

«Стартовою точкою», коли вітчизняна свинарська спільнота усвідомила небезпеку «африканки» та важливість всебічного захисту від хвороби став спалах на ПАТ «АК „Калита“», де через АЧС знищили більше 60 тис. голів свиней.


Міжнародний День Свиноферми — подія, присвячена обміну практичним досвідом представників галузі свинарства. Родзинка Дня свиноферми — відеоекскурсії господарствами. Цьогоріч подія відбудеться 18 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина). НАЦІОНАЛЬНА КОНФЕРЕНЦІЯ З АЧС об'єднає кращих фахівців з питань АЧС Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), які спільно з експертами Асоціації «Свинарі України» даватимуть відповіді на запитання, актуальні для бізнесу. Мова йтиме про прогнози подальшого розвитку епізоотичної ситуації та вплив АЧС на глобальне свинарство, механізми компенсації збитків від «африканки» для промислових свиногосподарств, а також стратегію захисту свиноферми від хвороби.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.