31
серп.

Ринок живця: висхідний тренд триває

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2018 р.

Джерело: Аналітичний відділ АСУ

На рубежі сезонів ціни на ринку живця продовжують поступовий рух у бік зростання. Відповідних підсумків дійшли в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» за результатами моніторингу закупівельних цін на свинину живою вагою та очікувань м'ясопереробників.

Попереднього тижня представники м'ясопереробної галузі очікували, що середня ціна на живець свиней коливатиметься в межах 46,5-47 грн/кг. Втім, фактична середньоринкова позначка тяжіла до рівня 47,5 грн/кг. Тож за відгуками виробників свинини прогнози стосовно здороження підтримав дещо активніший попит з боку заготівельників. Останнє на тлі по-літньому обмеженої пропозиції кондиційних свиней вплинуло на настрої операторів, тож більшість переробників переглянули цінові очікування на початок вересня.

Так, понад дві третини представників м'ясопереробної галузі вважають, що середя ціна на ринку живця у перші осінні дні не буде нижчою за її поточний рівень, а понад третина опитаних не виключає можливість її на ближення до 48 грн/кг та вище.

Не дивлячись на цьоготижневу стабільність закупівельних цін на свинину в країнах ЄС, бар'єрну ціну «входу» імпортної сировини також скорегували на півгривні в наслідок зміни валютних курсів.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.