1
серп.

Виробництво ковбас в Україні відновлюється

За перше півріччя вітчизняні м'ясопереробні підприємства випустили майже 118 тис. т ковбасних виробів. Це на 5% більше ніж за перші півроку 2017-го.

Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані ДССУ.

Як зауважують аналітики, найвідчутніше збільшилося виробництво вареної групи продуктів, на які приходиться понад дві третини усього виробництва ковбас. За січень-червень 2018-го випуск цієї продукції майже сягнув 81 тис. т, що на 3,9% більше ніж за аналогічний період минулого року. Другі за обсягами випуску в загальній структурі напівкопчені ковбаси «додали» 3,5%, а треті в цій структурі варено-копчені, сиров’ялені та сирокопчені ковбаси — 3,2%. Випуск копчено-запечених зріс на 8,3% проте питома вага цієї групи ковбас незначна (1,2%) тож не мала дуже відчутного впливу на загальний доробок.

Зауважимо також, що частка виробництва ковбас у загальній структурі випуску м’яса та м’ясопродуктів промисловими підприємствами складає 11,5%, а виробництва безпосередньо м’яса всемеро більше.


Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. 

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.