15
черв.

Свинопоголів’я в Україні «реабілітується»

Станом на початок літа в Україні зафіксували більшу чисельність свиней, ніж місяцем раніше. Так, згідно даних ДССУ кількість свиней піднялася вище позначки 6,3 млн гол. В аналітичному відділі АСУ роз’яснюють, що таке відновлення відбулося на тлі збільшення кількості свиней на присадибних ділянках.

«Промисловий сектор свинарства на межі сезонів демонстрував відносну сталість кількості утримуваного поголів’я — 3,36 млн гол. Проте «відставання» показника від аналогічного періоду минулого року скоротилося на 2,4% (чи 82 тис. гол.) проти 3,1% минулого місяця. Втім відчутнішого впливу на відновлення загальної чисельності свинопоголів’я мала сезонна активізація присадибного сектору свинарства. Так, якщо на початку травня господарства населення утримували 2,8 млн свиней, то за місяць кількість утримуваних тварин збільшилася до 3 млн гол. Зауважимо, що аналогічне пожвавлення мало місце в усіх без винятку регіонах країни та відповідає щорічним літнім трендам», — коментують в АСУ.

Динаміка чисельності поголів'я свиней у присадибному секторі станом на початок травня та червня

Джерело: Аналітичний відділ АСУ за даними ДССУ.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.