20
лют.

Стартував другий етап проекту ФАО та ЄБРР «Підвищення обізнаності про АЧС в Україні»

Першого лютого відбувся офіційний старт другого етапу проекту «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні», ініціаторами якого виступають ФАО та ЄБРР. Він почався з передачі у дар сучасного високоточного ПЛР-обладнання для діагностики АЧС, загальною вартістю понад 200 тисяч дол. Державному науково-дослідному інституту лабораторної діагностики та санітарно-ветеринарної експертизи і трьом регіональним лабораторіям ветеринарної медицини на Житомирщині, Сумщині та Миколаївщині. Це забезпечить участь у державному моніторингу АЧС в Україні, що передбачає забір трьох тисяч зразків на агропродовольчих ринках по всій території держави.

До співпраці долучені й викладачі та студенти трьох аграрних вишів.

Читайте також: Студенти-ветеринари отримають практичний досвід боротьби з АЧС

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. Асоціація свинарів разом з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), Європейським банком з реконструкції та розвитку (ЄБРР) реалізують проекту «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні: ІІ етап».

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.