13
лют.

Ринок живця: свині продовжують рости в ціні

У другій декаді лютого приріст закупівельних цін на свиней забійних кондицій продовжився. Про це свідчать підсумки моніторингу ринку живця, який щотижнево проводить Асоціація «Свинарі України». Так, якщо середня цінова позначка попереднього тижня перебувала на рівні 44,5 грн/кг, то цього тижня виробники очікують на підвищення показника в межах 1 грн/кг чи 2%у порівнянні з минулим.

Зокрема, оператори зі Сходу країни змогли скорегувати планову ціну поточного тижню на 0,5-1 грн/кг, а свинарі у центральних та західних регіонах — на 1-2 грн/кг. Таким чином змінився і діапазон, в якому коливаються ціни закупівлі: цьоготижневий становить 44-46,5 грн/кг. За відгуками виробників свинини, активніший приріст цін відчувається саме на Заході та в Центрі через більшу активність м’ясопереробних підприємств у заготівлі передвеликодніх морожених запасів. Крім цього, відзначають деяке пожвавлення споживчої активності у період Масляної перед початком посту.

Зауважимо, що позитивне коливання цін минулого тижня також відзначили в окремих країнах ЄС (Німеччині, Нідерландах, Бельгії, Франції, Іспанії, Австрії), Канаді, Аргентині та деяке укріплення відзначили на ринку свинини США.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2015-2018 рр.

Джерело: Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України»

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.