12
лют.

Січень 2018: експорт свинини та живця «просів»

За результатами першого місяця 2018-го експорт свинини скоротився в 2,4 рази, порівняно з доробком січня минулого року. Зовнішні поставки живих свиней забійних кондицій також зменшилися, втративши 29%, відповідно.

Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані митної статистики ДФСУ.

Так, за аналізований період українські трейдери спрямували 149 т свиней забійних кондицій до Грузії. Проте левову частку свіжої, охолодженої та мороженої свинини відправили не до цієї країни, а до Гонконгу: зі 161 т вартістю 378 тис. дол. США ця східна країна імпортувала свинини на 257 тис. дол. США. Так, протягом останніх двох років Грузія залишалася основним ринком збуту, проте у січні 2018-го на нього прийшлося лише 16% експорту свіжої, охолодженої свинини.

При цьому імпорт свинини у січні склав 285 т та коштував 466 тис. дол. США. Це в 4,4 рази більше ніж роком раніше та в 1,7 — ніж експортували за аналізований період. В наслідок цього зовнішня торгівля м’ясом свиней за перший місяць року має від’ємний доробок, адже зовнішньоторгове сальдо по цій товарній позиції дорівнює мінус 88 тис. дол. США.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.