9
лют.

ФАО, ЄБРР та АСУ об’єднали зусилля проти АЧС

Асоціація «Свинарі України» долучилася до реалізації проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР «Підвищення обізнаності про Африканську чуму свиней в Україні».

Один із напрямів роботи — проведення регіональних симуляційних вправ з управління спалахом АЧС. Їх проводять експерти ФАО й АСУ для фахівців ветеринарної медицини різних рівнів (обласного, районного, лікарів свиногосподарств). Днями такі семінари відбулися в Ужгороді та Львові.

Західні області обрали недаремно. Незважаючи на те, що у Закарпатській доволі невелика кількість свиногосподарств (3 великі свинокомплекси), тут фіксувалися випадки АЧС і серед дикої фауни, і на промисловому господарстві. Цьогоріч — 6 спалахів у популяції диких кабанів.

Щодо Львівщини, ця область «рекордсмен». За всю історію АЧС в Україні тут зафіксували лише один випадок хвороби. Тож, вправи-симуляції, які відбулися в регіоні мали більше превентивний характер.

Наступні симуляції заплановані в південних та центральних регіонах країни.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. Асоціація свинарів разом з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), Європейським банком з реконструкції та розвитку (ЄБРР) реалізують проекту «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні: ІІ етап».

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.