24
лист.

«Аграрний Олімп-2017»: свинарі отримають відзнаки «Лідер галузі»

30 листопада представники господарств-членів Асоціації «Свинарі України» долучаться до церемонії нагородження лідерів аграрного сектору «Аграрний Олімп — 2017». Подія відбудеться у концерт-холі FREEDOM. Організатори урочистостей — Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР) та агроконсалтингова компанія DYKUN.

«Аграрний Олімп» приурочений до Дня працівника сільського господарства, а премія «Лідер галузі» чекає на всіх учасників Асоціації.

«Якщо говорити про вагу вітчизняного свинарства, як галузі, її складно переоцінити. У цифрах це більше 50 тис. робочих місць, 17% — частка промислової свинини у сукупному фонді споживання м’яса в Україні, 6,3% — частка у виробництві валової продукції сільського господарства.

Крім того, кожне свиногосподарство несе соціальну відповідальність перед жителями того регіону, де працює. Йдеться про підтримку шкіл, дитсадків, лікарень. Тому ми, як Асоціація вирішили відзначити заслуги всіх господарств-учасників і нагородити премією „Лідер галузі“», — прокоментував Артур Лоза, президент АСУ.

За його словами, не зважаючи на виклики, з якими зіштовхується галузь: АЧС, екологічні перипетії, негативний економічний вплив на початку 2016-го, виробники не тільки вистояли, а й змогли модернізувати виробництво та втримати свої позиції на міжнародній арені. Зокрема йдеться про диверсифікацію експортних ринків. Так, вітчизняні свинарі активізували торгівлю живими свинями забійних кондицій з Грузією, а субпродукти українського виробництва закуповують азійські контрагенти, зокрема Гонконг.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. Крім того, об’єднання виступає організатором освітніх та інших галузевих подій.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.