19
трав.

Свинарі і м’ясопереробники можуть підписати Меморандум про співпрацю

Родзинкою ІХ Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство», який відбудеться 6 червня у ВЦ «АККО Інтернешнл», стане Круглий стіл «Цінові гойдалки». Він об’єднає ключових проактивних операторів ринку для обговорення найгостріших проблем співпраці та пошуку консенсусу.

До обговорень нюансів кооперації свинарів та м’ясопереробників долучаться і флагмани вітчизняного свинарства, і представники впізнаваних м’ясних брендів.

У фокусі — найболючіше для операторів питання — ціноутворення на ринку свинини та методи його регулювання. Основна мета заходу — пошук необхідних кроків, аби зробити співпрацю комфортнішою.

Очікуваний результат круглого столу — Меморандум про співпрацю. Учасники дискусії зможуть взяти участь у його формуванні шляхом голосування.

«Нині ціна на ринку комфортна для виробника. Проте чи надовго вдасться її втримати, і якщо почнеться падіння, чи не буде воно настільки ж різким? І свинарі, і м’ясопереробники погоджуються, що для комфортної роботи на ринку не повинно бути різких стрибків ціни. Тому є потреба обговорити механізми формування та регулювання ціни на ринку. За круглий стіл сядуть одні з найпотужніших переробників, що працюють зі свинарями з усієї України. У дискусії також візьме участь АПК-ІНВЕСТ, що за рахунок своїх обсягів впливає на формування ціни на ринку», — прокоментувала Оксана Юрченко, віце-президент Асоціації «Свинарі України».

Конгрес «Прибуткове свинарство» — одна з наймасштабніших галузевих подій не лише в Україні, але й за її межами. Майданчик для відвертої розмови про все, що стосується вітчизняної галузі свинарства. Серед учасників — свинарі, кращі українські та закордонні фахівці у царині свинарства, представники держави, експерти міжнародних організацій. Цього року захід відбудеться 6 червня у виставковому центрі «АККО Інтернешнл». Організатори заходу — Асоціація «Свинарі України», Всеукраїнська Аграрна Рада і консалтингова компанія DYKUN.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.