19
квіт.

Інструкцію щодо боротьби з АЧС нарешті затвердили — АСУ

Наразі «Інструкція з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» проходить процедуру оприлюднення і у відкритому доступі з’явиться наприкінці цього тижня-початку наступного (тобто набуде чинності). Про це повідомили представники Асоціації «Свинарі України» на сторінці об’єднання у Facebook.

«Маємо гарну новину — Інструкція щодо боротьби з АЧС пройшла всі „кола реєстрації“!

Аж не віриться, що довготривала робота експертів й учасників Асоціації свинарів України, фахівців Держпродспоживслужби і Мінагрополітики нарешті увінчалася успіхом! Документ зареєстрували у Міністерстві юстиції!», — поділилися успіхом в АСУ.

Як пояснили в Асоціації, серед низки позитивних змін, одна з найважливіших — при потраплянні у 3-кілометрову зону навколо спалаху АЧС промислові свиногосподарства зможуть врятувати своє поголів’я. Тобто, тварин ліквідовувати не будуть, як було раніше.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.