18
квіт.

​Можливість обговорити законопроект 2009 а-д з’явиться під час круглого столу — АСУ

Законопроект 2009 а-д в існуючій редакції має суттєві недоліки — відсутні конкретні критерії оцінки впливу на довкілля. Саме тому профільні аграрні об’єднання виступили «за» доопрацюванні документу й виключення можливих двотлумачень.

Аграрним асоціаціям, зокрема й Асоціації «Свинарі України» вдалося наполягти на проведенні круглого столу щодо законопроекту «Про оцінку впливу на довкілля». Мета якого — доопрацювати документ, щоб виключити корупційну складову і зробити його максимально прозорим і чітким. Правки мають бути внесені до засідання ВР, яке відбудеться у травні.

Рішення про перегляд законопроекту 2009 а-д «Про оцінку впливу на довкілля» змінилося буквально за кілька днів — його вирішили рекомендувати за основу та в цілому. Хоча, аграрні асоціації вказували на відсутність чітких критеріїв щодо оцінки впливу, що могло би стати лазівкою для корупції.

Це рішення вдалося заблокувати і не допустити затвердження недопрацьованого законопроекту.

Проте оскільки цей документ належить до когорти євроінтеграційних, Україна зобов’язана його ухвалити. Але якщо це робити, то треба уникнути всіх можливих корупційних ризиків — переконані представники профільних об’єднань. 

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.