14
квіт.

За перші 3 місяці у промисловому секторі поменшало свиней

Станом на 1-ше квітня в с/г підприємствах України налічують 3,51 млн гол. свиней. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації "Свинарі України" з посиланням на дані ДССУ.

Такий показник на 63,3 тис. гол менший ніж станом на початок року, зазначають аналітики АСУ.

Порівняно з аналогічною датою минулого року зміна більш «драматична»: на початку другої чверті 2016-го кількість промислового поголів’я була на 300 тис. голів або 7,9% більшою.

У господарствах населення відхилення чисельності свиней, порівняно з аналогічним періодом минулого року складає 286 тис. голів.

Проте, якщо у березні скорочення промислового поголів’я дещо посилилося, то у присадибному секторі число свиней навіть трохи відновилося, додавши майже 145 тис. голів. При цьому, майже в усіх областях (за винятком Закарпатської) фіксують менше число свиней, яких утримує населення, у порівнянні з весною 2016-го року.

Аналітики АСУ зазначають, що сукупна чисельність свиней в Україні склала 6,7 млн голів, тобто більш ніж на півмільйона голів менше ніж роком раніше.


Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. Крім того, об’єднання виступає організатором освітніх та інших галузевих подій, наприклад Конгресу «Прибуткове свинарство».

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.