21
бер.

Ринок живця: 12-ий тиждень

У другій половині березня ціни на свиней забійних кондицій продемонстрували послаблення, свідчать результати щотижневого аналітиків Асоціації «Свинарі України».

У ході попередніх торгів котирування на свинину живою масою скорегували на 2–3 грн/кг у бік пониження порівняно з минулим тижнем. Більшість товарних партій реалізували по 62–63 грн/кг. Хоча місцями звучали і дешевші цінові пропозиції, зокрема на тварин вищої маси, регіональні середні та середньозважена цінова позначка тяжіли до верхньої межі цінового діапазону, а зниження цін у середньому склало 4%.

Зниження цін закупівлі більшість операторів аргументує слабшими і/чи неоднорідними продажами на тлі достатніх обсягів пропозиції живця. Хоча пропозиція тварин вищою масою (140+ кг) визначальної ролі на ринку та на обсягах сукупної обсяги пропозиції наразі не відіграє, представники переробки все ж констатують, що це створює додатковий тиск на ціни.

Очікування операторів м’ясопереробної галузі щодо подальшої цінової динаміки схиляються або до подальшого зниження на 2–3 грн/кг або до стабілізації котирувань. Останнє, на думку деяких заготівельників, дозволило б урівноваженіше пройти період до переделикодньої підготовки.

З результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін від переробників зможете ознайомитися у цій рубриці.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.