23
лют.

​АЧС — проблема всіх, хто працює на ринку

21 лютого в Києві відбувся круглий стіл, присвячений питанням АЧС. Його організатором виступила Асоціація «Свинарі України» спільно з Європейською Бізнес Асоціацією.

За словами представників АСУ, поширення африканської чуми свиней в Україні впливає на роботу всіх, хто працює в галузі свинарства.

«Треба розуміти, що АЧС — це проблема не лише свинарів і держави в цілому, а кожного, хто долучений до ланцюга виробництва свинини. Адже йдеться про втрату ринку. Від моменту появи АЧС в Україні було ліквідовано 27 промислових свиноферм, — а це понад 100 тис. свиней. Якщо говорити у цифрах, то ветеринарні і кормові компанії продали продукції менше на 20 і 200 млн гривень відповідно.

А загалом, якщо будемо говорити про збитки, то лише за 2016-й „африканка“ коштувала Україні в цілому 5 млн доларів», — зазначила віце-президент Асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко.

Круглий стіл мав на меті обговорити існуючу стратегію боротьби з АЧС та об’єднати зусилля усіх сегментів свинарського ринку.

Асоціація свинарів України — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.