9
бер.

Ринок живця: 10-й тиждень

Закупівельні ціни на свинину в кінці першої декади березня продовжили зростання, констатують аналітики Асоціації «Свинарі України».

Торги на 10-й тиждень завершилися переглядом цін на свиней забійних кондицій на 3 грн/кг у бік підвищення. Так, більшість товарних партій цього тижня реалізували в діапазоні 69-71 грн/кг, хоча подекуди зустрічалися і вищі ціни. Тож середньозважена ціна зросла на 4,3% проти минулотижневої та склала 70,5 грн/кг.

За свідченнями виробників свинини, закупівельна активність у дні торгів залишається на високому рівні. Епізодичні запити на додаткові партії серед тижня підтверджують недостатність наявної пропозиції свинини на внутрішньому ринку, адже у попередні роки додатковим джерелом м’ясної сировини слугував імпорт, який дозволяв м’ясокомбінатам зменшити витрати при формуванні запасів. М’ясоперобники відзначають, що кінцева реалізація, хоча й подекуди зреагувала на початок передвеликоднього посту та корекцію роздрібних цін, проте переважно є відносно стабільною та відповідає сезонним трендам.

З результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін від переробників зможете ознайомитися у цій рубриці.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.