2
бер.

Ринок живця: 9-й тиждень

Міжсезоння принесло позитивне коливання цін на вітчизняному ринку свинини, заявляють аналітики Асоціації «Свинарі України».

Останні торги лютого відзначилися пожвавленням з боку заготівельників та, відповідно, позитивною ціновою динамікою. Так, виробники свинини цього тижня реалізують тварин забійних кондицій по 67-68 грн/кг, що на 2-3,5 грн/кг вище ніж тижнем раніше. Середньозважена ринкова позначка зупинилася на рівні 67,6 грн/кг, додавши 4,7% до попереднього показника.

Минулої п’ятниці більшість свиногосподарств відзначили активізацію як серед постійних клієнтів, так і серед колишніх чи нових покупців. Крім цього, оператори фіксували запити на додаткові товарні партії, які не могли задовільнити за відсутністю вільних об’ємів. Окремі представники переробної галузі підтверджують, що закупитися у бажаному обсязі було непросто, тож подекуди відчувався брак пропозиції. Водночас, переробники зауважують, що реалізація поки не сигналізує про пожвавлення попиту з боку кінцевих споживачів, що створює додатковий тиск на ціни охолодженої свинини. Проте додатковий попит на свиней забійних кондицій пояснюють активнішою заготівлею сировини для потреб глибокої м’ясопереробки. 

З результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін від переробників зможете ознайомитися у цій рубриці.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.