5
січ.

Ринок живця: ціни стабілізувалися

Ціни закупівлі свиней забійних кондицій у перший тиждень року не змінилися, свідчать підсумки щотижневого моніторингу аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України».

У ході останніх торгів 2022-го більшість операторів не переглядала закупівельних цін на свинину, а зміна цін, яку подекуди фіксували, не перевищувала 1 грн/кг. Тож основні товарні об’єми, дещо менші після передноворічного пожвавлення з боку заготівельників, розписали по 69,5-71 грн/кг. Хоча епізодично зустрічалася ціна нижче вказаного мінімуму, середньозважена позначка зупинилася на рівні 70,3 грн/кг.

Представники м’ясопереробної галузі відзначили, що на фоні стабілізації закупівельних цін, ціни на охолоджені свинячі пів туші теж переважно не коригували. Більшість із них констатує, що торгівля між святами йде прогнозовано та відносно стабільно. На думку заготівельників, на подальшу цінову динаміку найвідчутніше впливатиме стан енергетичної системи та очікувана сезонна зміна активності споживачів. Наразі виробники свинини не спостерігають напруженості у перемовинах з покупцями, реалізація живця йде планово (без відмов чи переносів попередньо заброньованих партій), тож перехідних залишків не лишається, а наявні до пропозиції об’єми трохи поступаються стандартним.

З результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін від переробників зможете ознайомитися у цій рубриці.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.