6
груд.

Як реагувати при підозрі, що продукція заражена, під час ветсанекспертизи на ринку

Це один з аспектів проекту «Забезпечення здоров'я тварин в Україні», який Асоціація «Свинарі України» реалізовує з Міністерством сільського господарства США (USDA). Вчитимуть кращим практикам та алгоритмам роботи провідні вітчизняні експерти у співпраці з фахівцями компетентного органу.

В умовах війни значно збільшується навантаження на агропромислові ринки, особливо в регіонах, де багато внутрішньо-переміщених осіб, або в деокупованих. Тому в рамках проєкту заплановані практичні навчання у пяти реіонах України з метою відпрацювання алгоритму дій при підозрі на інфекційні чи інвазійні хвороби під час ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринництва.

«Агропромислові ринки — потужні канали збуту, де переважно реалізть продукцію свинарства подвійрного забою. Це робить їх слабким місцем у системі контролю та недопущення поширення епізоотій. Чим вища кваліфікація працівників лабораторії ветсанекспертизи, тим менші ризики. Тому тренінги на цьому етапі є надзвичайно важливими», — коментують у галузевій асоціації.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.