28
лип.

Ринок живця: ціни знову зростають

У кінці липня ціни закупівлі живця «надолужили» втрачене за останні два тижні, констатують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

Так, за підсумками торгів на 30-й тиждень, ціни на свиней забійних кондицій повернулися до рівня, який фіксували на початку липня. Середньозважена ринкова позначка цього тижня зупинилася на рівні 56,2 грн/кг, а ціни в усіх областях консолідувалися в межах 55-57 грн/кг без істотних регіональних розбіжностей.

Виробники відзначили пожвавлення серед заготівельників ще з минулого четверга, при цьому в ході п’ятничних торгів не усі змогли закупити достатні товарні об’єми. Так, і виробники, і переробники зауважують сезонне зниження середньої забійної маси тварин через повільніші темпи їх приросту. З цієї ж причини окремі виробники були змушені зробити «паузу» в реалізації, а низка переробників — розширити ареал заготівлі.

Представники м’ясопереробної галузі зазначають незначне пожвавлення торгівлі протягом останніх двох тижнів порівняно з першою половиною місяця. При цьому здороження імпортної продукції через перегляд валютних курсів НБУ надалі слугуватиме підтримкою для цін на вітчизняну свинину, конкурентоспроможність якої істотно зросла.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.