9
трав.

ГК «Нива Переяславщини»: розпочав роботу новий завод із рендерингу

Так підприємство вирішило проблему глибокої переробки продуктів тваринного походження. Вже розпочалися перші варки й отримали готові продукти – м’ясо-кісткове борошно та технічний жир. Проба із кожної партії подається у лабораторію, щоб переконатися, що продукт відповідає усім стандартам безпеки і якості, а обладнання працює бездоганно.


Група компаній «Нива Переяславщини» - підприємство замкнутого циклу у Київській області. Господарство сповідує так звану циркулюючу економіку, де весь ланцюг від створення продукту і до його якомога повнішої, практично безвідходної переробки, є контрольованим, ресурсоощадним і максимально лояльним до природи. Тому на ГК «Нива Переяславщини»: вирощують зернові, виробляють корми, вигодовують тварин, мають власну м’ясопереробку та мережу фірмової торгівлі «Пятачок», логістику та будівельний підрозділ, використовують котельні на соломі та вносять у ґрунт органіку.

Досі не вирішуваною залишалася лише одна ділянка – глибока переробка продуктів тваринного походження. Минулого року ГК розпочала будівництво заводу із рендерингу й у лютому цього року практично підійшли до його випробування. На жаль, війна і непередбачувані обставини не дали цього зробити. Спеціалісти-монтажники – представники данської фірми Haarslev —уже розпочали перевірку готовності до запуску вузлів та агрегатів, але за тиждень до початку війни роботи були згорнуті, а спеціалісти відкликані.

Наразі на новому заводі із рендерингу залишилося зовсім небагато: провести пусконалагоджувальні роботи й запустити виробництво. Після тривалих перемовин із фірмою-виробником обладнання, таки вдалося умовити їх провести ці роботи он-лайн. Вже розпочалися перші варки й отримали готові продукти – м’ясо-кісткове борошно та технічний жир. Проба із кожної партії подається у лабораторію, щоб переконатися, що продукт відповідає усім стандартам безпеки і якості, а обладнання працює бездоганно. Як тільки закінчиться пусконаладка, підприємство отримає «добро» від данських колег і завод м’ясо-кісткового борошна запрацює на повну.

«Якщо хочеш бути відповідальним виробником, то маєш думати масштабно, навіть не на роки, а на десятиліття. Звідси і принцип, за яким будує виробництво наша «Нива»: досліджуй – вирощуй – виготовляй – використовуй – переробляй – відновлюй», так про філософію роботи компанії каже її власник Олександр Мостіпан.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.