29
квіт.

Попит на товарних поросят відновлюється

Шок перших тижнів війни змінився ажіотажем, коментують постачальники товарних поросят. Так, за результатами моніторингу цін на товарних поросят, який проводить Асоціація «Свинарі України», попит на тварин для подальшої відгодівлі наразі найдинамічніший.

Так, за відгуками операторів Центральних та Західних областей, у багатьох товарні партії заброньовані наперед, у 4 з 5 випадків вільних об’ємів немає. У відповідь на таке пожвавлення, ціна реалізації тварин масою 25-30 кг підвищилася до 75-85 грн/кг, а поросята у ваговій категорії 9-12 кг коштують 130-180 грн/кг. Епізодично зустрічаються і вищі ціни, а виробники вважають, що посилена конкуренція між відгодівельниками за товарні партії може сприяти подальшому зростанню цін.

Реальні пропозиції та актуальні ціни на племінних тварин, спермопродукції та товарних поросят знайдете у відповідній рубриці.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.