18
січ.

Україна: у 2016-му падіж свиней у с.-г. підприємствах зменшився на 10%

Впродовж 2016-го промислове поголів’я свиней скоротилося майже на 725 тис. т через падіж тварин. Це на 10% чи на 84 голів менше ніж роком раніше. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.

Водночас падіж серед свинопоголів’я окремих областей значно підвищився. Так, на Волині цей показник зріс майже вп’ятеро, у Миколаївській та Хмельницькій областях — у 2,5 та 2,1 разів відповідно. На Сумщині падіж свиней зріс на майже на 67%, у Вінницькій та Чернігівській — майже на 30%, а на Закарпатті та Кіровоградщині — більш ніж на чверть.

Нагадаємо, що чисельність свиней у сільськогосподарських підприємствах зменшилася на 4,6% чи 131,5 тис. голів. При цьому поширення АЧС в країні скоротило кількість індустріального поголів’я щонайменше на 1,1% чи 38,2 тис. голів та змусило 18 операторів ринку покинути його.


Асоціація свинарів України — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.