3
груд.

Ринок живця, 49-й тиждень: ціни стабілізуються

На межі сезонів ціни на свиней забійних кондицій підвищилися до 47-48 грн/кг. Середньоринкова позначка «додала» 1,6% порівняно з попереднім тижнем, повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» за підсумками щотижневого моніторингу цін на ринку живця.

Під впливом жвавої заготівельної активності виробники свинини реалізували товарній партії на 0,5-1 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше. Тож і мінімальна, і максимальна позначки цінового діапазону 48-го тижня підвищилися на 1 грн/кг, а середня ціна реалізації склала 47,6 грн/кг.

Виробники свинини відзначають сталість та збалансованість як попиту на товарних свиней, так їх пропозиції. З огляду «врівноваженість» ринку, більшість прогнозує, що до кінця першої декади грудня ціни закупівлі залишаться на досягнутому рівні — 47-48 грн/кг.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.